Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A közelmúlt és a közeljövő

2013.04.03

 

A Nőikar vezetője, Nyulasiné Lakos Angéla a tavalyi év eredményeiről és az idei év terveiről nyilatkozott. A fotókért köszönet Horváth Lászlónak (mezohir.info).

 

"Idén a teljes önkormányzati támogatást egy kétnapos zenei fesztiválon való részvételre fordítjuk: 2013. június 21-22-én szeretnénk részt venni a „Keszthelyi Dalünnep” elnevezésű országos kórustalálkozón. A rangos eseményre két kategóriában lehetett nevezni: egyházi és világi kórusirodalmi művekkel. Mivel a Mezőfalvi Nőikar gazdag repertoárral rendelkezik, ezért mindkét kategóriában indulnánk 20-20 perces műsorral. A rendezvény sajátossága, hogy a kórusoknak nyilvános, utcai zenélést is vállalniuk kell a két nap alatt. Nagy izgalommal várjuk a fellépést, hiszen kétnapos fesztiválon még soha nem vettünk részt, illetve rangos zsűri méltatja majd a műsorszámokat, a kórus teljesítményét, mely mindenképpen hasznunkra válik, tanulunk belőle. Reméljük, szereplésünkkel jó hírét visszük Mezőfalvának a Balaton partjára.

 

Egyesületté válásunk elsődleges célja volt, hogy önálló szervezetként is tudjunk pályázni. Folyamatosan figyeljük a lehetőségeket, és amennyiben módunkban áll, további támogatásokat is igénylünk. Mivel egyesületünk több mint két éve működik, ezért várhatóan jogosult az adó 1 %-t fogadni, melyből kisebb bevételre számítunk.

 

Tavaly is fontos szerepet vállaltunk Mezőfalva kulturális ünnepein. Hagyományaink szerint a József Nádor Hét eseményein többször is fellépünk, hiszen nemcsak magyar, hanem a német nemzetiségi ünnepeken is részt veszünk.

 

Nagyvenyimről kaptunk meghívást egy Húsvéti koncertre, melynek nagy örömmel tettünk eleget. Adony, Dunaföldvár és Nagyvenyim nőikarai mellett léptünk színpadra, és műsorunkkal nagy sikert arattunk. (Már megérkezett az idei évre a meghívás!)

dreta.jpg 

A Dréta Antal Kórustalálkozóra 2012-ben is nagy erőkkel készültünk. Százhalombattáról, Székesfehérvárról és Dunaújvárosból hívtam meg a fellépő kórusokat, akik minden évben nagy örömmel látogatnak Mezőfalvára. Vendégeink évről-évre hangot adnak elismerésüknek, csodálatuknak, mely nemcsak a templom akusztikájáról, a gyönyörű iskoláról, a szervezés színvonaláról szól, hanem egyedülállónak tartják a község vezetésének támogatását: a polgármester és a képviselők aktív részvételét, a község kulturális életének fontosságát. A magas színvonalú vendéglátás - melyben a nőikar tagjai szintén komoly részt vállaltak - arra is jó alkalom, hogy megismerkedjünk egymással, tapasztalatot cseréljünk, illetve a zsűri tagjai értékelhetik a zenei produkciókat.

 

Karácsonyi koncertünk a hagyományoknak megfelelően a Tündérkert Óvoda dolgozóinak betlehemes játékával és az iskola énekkarával közösen zajlott. Ezen az idei évben változtatni szeretnénk, visszatérünk a régi, gyertyafényes adventi hangversenyhez, melyben az iskola tanulói és a nőikar lépnek fel.

karacsonyi-noikar.jpg

A fentiekből - úgy gondolom - kiderült, hogy a 2012-ben is tartalmas, programokban, munkában és sikerben gazdag évet zárt a Mezőfalvi Nőikar.

 

A tavalyi évben kapott önkormányzati támogatást - az előző évi maradvánnyal együtt - teljes egészében az új énekkaros ruhánk elkészíttetésére fordítottuk. Nagyon szép lett, ezúton is köszönjük a lehetőséget és az anyagi támogatást."

ruha-noikar.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.