Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mikulás-futás, 2012.

2012.11.15

 

Mikulás-futás a határokon is túl

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is érint határokon túli helyszíneket a Mikulás-futás téli szabadidősport-sorozat, amelyet önerőből szervez a mezőfalvi Kovács István.

 

Az első futásra a dunaújvárosi Zalka óvodában került sor november elején, a következő állomások között szerepel Daruszentmiklós, Szabadegyháza, Alsószentiván, Nagylók, Sárbogárd, Cece, Baracs, Sárosd, a Vajdaságból Horgos, Martonos, Zenta és Magyarkanizsa.

mikulasfutas2.jpg

A programban szerepel futás, kocogás a Mikulással, az intézmények környékén a madáretetők feltöltése, élménybeszámolók, beszélgetés a sportolás fontosságáról. Karitatív akciók is színesítik a műsort: a karácsonyhoz közeledve a családokat megunt, de még jó állapotban lévő játékok, könyvek gyűjtésére buzdítják a Mikulás-futás szervezői - az adományok a szegényebb sorsú gyerekek ajándéka lesz.


"A Vajdaságban a munkámat Dávid Kittike segíti, ő lett a Mikulás kiskövete, miután sikeres életmentő műtétet hajtottak végre rajta" - mondta a hosszútávfutó, aki 1998-ban elfutott a finnországi Rovaniemibe, és megkapta a Mikulás-nagykövet címet. "Agydaganattal operálták, de már jól van, olyannyira, hogy több településen vendégként ő indítja el a futást, és persze a résztvevők megismerhetik Kittike történetét arról, hogyan győzte le betegségét. Az új együttműködések új helyszínekre is elviszik a kezdeményezést, ugyan még szervezzük, de Székesfehérvárnak köszönhetően idén várhatóan Csíkszeredán is lesz program."

Kovács István önerőből szervezi a kistérségi programokat a gyerekek részére - a Mikulás-futás mellett tavasszal a Nyuszi-futást -, évente 60-65 helyszínre jut el, többségükre kerékpárral.

  

Forrás: MTI

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.