Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar Világtalálkozón járt(unk)

2013.06.08

 

Pontosan két héttel ezelőtt komoly megtiszteltetés érte Kovács István gyermekprogram-szervezőt. Elért eredményei és országhatáron túl is sikeres programjai, valamint jótékonysági akciói elismeréseként meghívták őt a III. Magyar Világtalálkozóra Budapestre, a SYMA Rendezvényközpontba!

 

A Világfaluvá varázsolt helyszín három napon át várta vendégeit: 65 országból, Ausztráliától Dél-Amerikáig, Kárpátaljától Indiáig, az Egyesült Arab Emirátusoktól Nigériáig a nagyvilágban élő honfitársaink és Magyarország barátai randevúztak, eszmét cseréltek vagy csak egyszerűen társalogtak. Néha táncoltak-énekeltek, ettek, ittak, olykor mulattak is. Hangulatuk azt jelezte: jó magyarnak lenni! 

http://www.vilagtalalkozo.hu/uploads/webtools2go_sites/magyarvilagtalalkozo_webtools2go_com_live/pages/1%20VT%202012/K%C3%A9pek/Vil%C3%A1gfalu%20k%C3%A9pek/H%C3%B6mp%C3%B6lyg%C3%B6tt%20a%20t%C3%B6meg%20a%20Vil%C3%A1gfaluban.jpg

És valóban jó volt magyarnak lenni! Magam is tanúsíthatom ezt. István társaságában egy tágas jurta-pavilonban tölthettem a szombati (középső) napot. A szervezők ezt biztosították számára! És bizony többször „kicsatangoltam” a Világfaluba, ahol tényleg remek volt a hangulat. Nem mellesleg pazar szervezés mellett - ennek koordinátora a dunaújvárosi származású Dr. Gubánné Pintér Annamária volt - nívós kulturális és zenei programok garmada várta az érdeklődőket.

 

Sokan néztek be Kovács Istvánhoz; érdeklődtek, elérhetőségeket cseréltek , valamint csodálkozva hallgatták történeteit, melyek világjárásáról szóltak. És ámulva értesültek arról is, hogy ő a Világ első és egyetlen Mikulás-nagykövete!

 

Nekem, mezőfalvi képviselőnek pedig kétélű érzésem támadt: egyfelől milyen nagyszerű, hogy ilyen emberek laknak községünkben; másfelől végtelenül elszomorít az a mellőzés, ami Istvánt éri településünkön…

 

Szerencsére máshol, így a Magyar Világtalálkozón is, annál nagyobb tisztelet övezi jelenlétét!

 

A III. Magyar Világtalálkozóról bővebben olvashatnak: itt.

 

Bán Balázs

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.