Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húzd fel a nyúlcipőt!

2013.04.07

 

A „Húzd fel a nyúlcipőt egészségedért!” akció Magyarkanizsán kezdődött, majd Martonos és Szabadka következett - írja a FMH Online. Fejérben a havas húsvétot követően folytatódik a program.

 

Kovács István futónagykövet a napokban a Vajdaságban vendégeskedett: Magyarkanizsán indult idei Nyuszi-futása. A gyerekeken kívül a helyi maratonfutó klub tagjai is érdeklődéssel hallgatták Pista kínai élménybeszámolóját: a mezőfalvi sportoló a négy magyar egyikeként futhatott annak idején a pekingi olimpia fáklyával.

nyuszifutas.jpg

A „Húzd fel a nyúlcipőt egészségedért!” elnevezésű akció Martonoson folytatódott, majd a gyermekprogramok fáradhatatlan szervezője a szabadkai kórházba vitt ajándékokat. Az adományok kijuttatásában Ács Sándor, mezőfalvi vállalkozó segítette. A játékokat, könyveket az abai-, a dunaújvárosi Római körúti-, és a sárbogárdi-sárszentmiklósi óvodások, illetve a szabadegyházi iskolások gyűjtötték.

 

A márciusi téli időjárás alaposan átírta Kovács István hazai programjait. A havas húsvétot követően a "nemzetközi" nyuszifutás Alapon, Dunaújvárosban, Sárbogárdon és Székesfehérváron folytatódik. Több Fejér megyei rendezvényen ismét részt vesz majd a betegségével küzdő Dávid Kitti - a nyolcéves martonosi kislánynak, Pista kiskövetének itthoni szállást keresnek. A tavaszi Nyuszi-futás fővédnöke Zászlós Tibor, a Mezőfalvi Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatója és Sükösd Tamás Sárbogárd polgármestere.

 

A futó nagykövet elmondta lapunknak: ahova hívják, szívesen megy az elkövetkezendő, várhatóan igazi tavaszi hetekben.

 

V. Varga József

Forrás: FMH Online

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.