Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szeretet üzenetével

2011.12.27

 

Kovács István, mezőfalvi maratonfutó - programszervező idei Mikulás-futása Daruszentmiklósról indult útjára november elején, és most, karácsony előtt a vajdasági Martonoson fejeződött be - írta a Fejér Megyei Hírlap.

 

Ho-ho-ho! - skandálta dörmögve a hófehér szakállú, aki Nagy Gergely lovas fogatán helyet foglalva kísérte végig a gyerekek Mikulás-futását például Sárbogárdon. Az egyik bolyban megpillantottuk Sükösd Tamás sárbogárdi polgármestert és a másfél évtizedes múltra visszatekintő rendezvény ötletgazdáját, a mezőfalvi Kovács Istvánt is. A bogárdi Mészöly Géza Általános Iskolában mindig megadják a módját... Elég annyit mondani: most is vagy négyszáz diák futotta le az intézmény körüli  kört. A színes kavalkádot Bodokiné Betti, az iskolaszék elnöke vezényelte le; Pista egészségünk fontosságára hívta fel mindenki figyelmét; a vidám, zenés műsort prezentáló Kabócák együttes Dunaújvárosból érkezett.

mikulasfutas3.jpg

Kovács István ezúttal is iskolákba, óvodákba látogatott el karácsonyig tartó akcióján: együtt kocogott a gyerekekkel, naplóba gyűjtötte kívánságaikat, rajzaikat, üzeneteiket. A fáradhatatlan maratonfutó missziója fölött Czene Attila sportért felelős államtitkár vállalt védnökséget.

 

 A futónagykövet csaknem negyven helyszínre jutott el a hetekben programjai során: a többi között Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Tatabányán járt, de emlékezetes alsószentiváni, cecei, lajoskomáromi, nagylóki és sárszentmiklósi vizitálása is.

 

V. Varga József

Forrás: fmh.hu / Fejér Megyei Hírlap

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.