Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szécsi Pál

2014.05.05

 

Kezdő színészként sokan Szécsi Pál utódjának tartották Gergely Róbertet. 

- Kezdőként nem örültem neki, mert én nem akartam senkihez sem hasonlítani, egyedi, egyedüli akartam lenni. Zavart, hogy Szécsi Pálhoz hasonlítanak: a megjelenésem, az arcvonásaim miatt sokan véltek külső hasonlóságokat felfedezni közöttünk. Nem szerettem ezt az állandó összevetést, de a sorsomat, úgy látszik, nem kerülhettem el.

  

 - Amikor lehetőséget kaptam arra, hogy eljátsszam őt a színpadon, beleástam magam az életébe. Tragikus volt a sorsa, szenvedélyesen szerette szerelmeit, főleg Domján Editet, de senki sem tudta őt megmenteni az öngyilkosságtól.

szecsi-pal.jpg

- Ma már sok minden összeköt bennünket, és öröm, hogy a legenda lelkébe, bőrébe bújhatok. Személyesen már csak a pályája végéből kaphattam ízelítőt, de édesanyám az ő lemezeit is hallgatta. Zaklatott, intenzív életet élt, ez egy időben rám is jellemző volt. Szécsi Pál élete egy hullámzó élet története, de az a tétovázás, ami a sajátja volt, és ha bajban volt, hamar feladta, nos ez nem áll közel hozzám, én ugyanis küzdő, cselekvő alkat vagyok.

  

- Pali élete nem vethető össze másokéval, legenda lett belőle, de soha nem gondolta, hogy így alakul majd a pályája. Depresszióssá tette, hogy az édesanyja kiment Amerikába, és itt hagyta őt a testvéreivel. Zavarta egy furcsa, akkor még nehezen kezelhető bőrbetegsége és nehezen tudott csak megbirkózni a hirtelen jött sikerrel is. Valahányszor bajba került, megpróbálta eldobni magától az életet, hatszor kereste a túlvilágon a megoldást, és a hetedik öngyilkossági kísérlete már végzetes volt...

szecsi-pal2.jpg 

Szécsi Pál

(1944. március 19. - 1974. április 30.)

 

Forrás: szecsipal.network.hu

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.