Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meselemez

2014.05.06

 

A köztudatban talán nem terjedt el, hogy Gergely Róbert meselemezt is jegyez. Pedig így van. Ő mesél erről.

 

- Gyerekként a nagymamám mesélt a dunyha alatt a Nők Lapjából. Imádtam gyereknek lenni, amikor meséltek. Amikor apuka lettem, imádtam meséket mondani, mert ismét gyermek lehettem. Fiamnak, Simonnak kétféle mese létezett: a kitalálós és a könyvből olvasós.  Mindig a kitalálós meséket szerette.

 

- Ugyanakkor nem a mesékért rajongott. Mégis amikor Máté nevű barátjával néhány évvel ezelőtt a TV egyik valóságshow-ját nézték este, megdöbbenve láttam, hogy mennyire felzaklatja őket ez a „sorozat”. Mivel nekem erről megvan a véleményem, ezért berohantam Simon szobájába, és a polcról találomra levettem egy mesekönyvet, felvettem az olvasószemüvegemet, beromboltam hozzájuk, kikapcsoltam a TV-t és nagy levegőt vettem: elkezdtem mesélni. Könyvből. Halál ciki voltam nekik. De ahogy az első oldalt elolvastam a meséből, a TV valóságshow-ja szertefoszlott a fantáziájukban, mert megelevenedett Gulliver, Csipkerózsika, Jancsi és Juliska és a többiek. Egész este olvastam. És a mese győzött!

9.-mesehaz-44..jpg

- Végvári Ádám barátomhoz másnap elmentem, aki szintén apuka, sőt immár nagypapa. Elmeséltem a történteket és azt javasoltam, hogy most ne poplemezt, hanem meselemezt készítsünk. Nem sokáig kellett győzködnöm. Kitaláltuk az egész koncepciót és utána egy másik apukához fordultunk: Kocsák Tibor zeneszerzőhöz. Így mi, apukák, elkészítettük a kedvenc meséinket tartalmazó Mese-ház 4 cd-t. Végül felkerestük a negyedik apukát, Karsai János pantomimművészt és ő velem együtt álmodta színházzá a történeteket.

 

- A gyerekek , ahányszor látják ezt a színházi produkciót, mindig meggyőznek minket arról, hogy a meséket bárhol - dunyha alatt, lemezen vagy színházban, az Óperenciás-tengeren innen vagy túl - játsszák el, azoknak még mindig van hatalma!

 

Forrás: Zene.hu

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.