Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emanuelle-ről

2014.05.05

 

- Ez egy nagyon érdekes, bár egyszerű történet. A ’90-es években, amikor felbukkantam a budapesti színházi palettán, többen invitáltak a popszakmából olyanok, akik értenek hozzá, hogy felejtsem el a színészetet és inkább csak a dalolással foglalkozzak. Én természetesen büszkén és hivatásom tudatában úgy éreztem, hogy nem a popszakma felé akarok kacsintgatni, hanem engem a színház érdekel elsősorban. Mégis, mint szabadúszó színész észrevettem, hogy a naptáramban egyre inkább fogynak a színházi előadások , és egyre több szabadidőm keletkezik...

 

- Ezért egy neves kiadónak a vezetőjét visszahívtam telefonon és megkérdeztem, hogy aktuális-e még az előző ajánlata, hogy daloljak. A legjobb időpontban csörrent meg a telefon nála, mert akkor folytak a "Filmslágerek  Magyarul" kiadványnak az előkészületei, és megörült a bejelentkezésemnek. Lényegében megajándékozott az Emanuelle című dallal.

gergely1.jpg

- Mindenféle előzetes várakozás nélkül elmentem egy zuglói stúdióba, ahol egy egyszerű mezei alapra felénekeltem ezt a dalt, aminek a dallama nem nagyon nehéz. Az idő tájt az "Emanuelle" című erotikus film még nem az üzletekben, boltokban volt kapható, hanem az emberek egymás között csereberélték titokban - akkor került ki ez a dal. A szerencsém az is volt, hogy a Magyar Televízió egy éjszaka, esti vetítésben bemutatta a filmet, és előtte elénekelhettem ország-világ szeme láttára magyarul a slágert. Ez volt az a lökés, ami engem is megsegített. Ez a dal komoly népszerűséget hozott a számomra amellett, hogy erre nem is számítottam.

 

- A színészet mind a mai napig számomra a legdominánsabb az életemben, és ami felé én igazán mentem. Ez a dal azonban olyan sikert hozott, ami szemben minden színházi előzetes megmérettetéseimmel, lesöpörte és háttérbe szorította azokat. Ezért történhetett, hogy a többség énekesként azonosított be, és nem a színészi alakításaimon keresztül.

 

Forrás: Zene.hu

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.