Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Gergely Theáterről

2014.05.06

 

A mai válságos időszakban szinte”őrült” lépésre szánta el magát öt éve Gergely Róbert: utazó színházat alapított, melynek társulatával bejárják az egész országot. Az énekes-színész már akkor tudta, hogy kemény fába vágta a fejszéjét. „Munkahelyünk Magyarország és örömmel látogatunk el mindenhová, ahová hívnak minket” - nyilatkozta Gergely Róbert a Sztársalgó magazinban.

 

- Tudtam, hogy őrültség; tudtam, hogy nem kifizetődő; tudtam, hogy rengeteg áldozattal jár. Mert könnyebb otthon várni a telefon csörgését - ami hozzáteszem, nem nagyon csörög - és büszkének lenni. A nehezebb utat választottam. Bevallom, a kényszer vitt rá, hogy színházi vállalkozásba kezdjek 2009-ben - idézte vissza a bátor gondolat megszületését Gergely Róbert.

 
- A kényszer azért van, mert nincs elég munkám. Nem csak nekem, hanem színész társaimnak sem. Nagyon keserves időszakot éltünk- és élünk meg, mert azt, hogy az ország bajban van, a művészek is erősen megérzik. Ma, amikor a színházak többségében nincsenek önálló társulatok, hanem produkciókra szerveződnek a művészek, nagyon nehéz azt a munkát megtalálni, ami folyamatosságot eredményez. Én, aki hosszú évtizedek óta szabadúszó voltam, vagyok, és leszek, kényszerpályára kerültem. Akkor arra az elhatározásra jutottam, hogy ha engem nem hívnak színházhoz, akkor álmodok magamnak egy színházat.

  gergely-theater.jpg

- Nagyon hálásnak kell lennünk a magyar színházi közönségnek. Azoknak, akik minden gondjuk ellenére hajlandóak pénzt áldozni egy színházi élményért. Nekünk, színészeknek is meg van kötve a kezünk, és tulajdonképpen olykor "fityfirettyekért" játszunk. Olyan adózási környezetben, amelyben a gázsink egyharmada lesz a valóságban a miénk. Ennek ellenére a Gergely Theáterrel olykor kínlódva, olykor keseregve, ám nagyon büszkén és optimistán megpróbálunk eljutni a közönségünkhöz.

 

Forrás: Sztársalgó magazin

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.