Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erdőhegyi Brigitta

 

Erdőhegyi Brigitta 2004. második felétől került a köztudatba. Zenei tanulmányai már több mint egy évtizedes múltra tekintenek vissza.

 

Gyermekkorában az Állami Balettintézetben balerinának készült, majd a Harlekin Gyermekszínház hallgatója lett, később aMusical stúdióba járt Schubert Évához. Közel egy évtizede kezdett klasszikus hangképzéssel foglalkozni Kovács Magda zenetanodájában, később Kósa Zsuzsához és immár tíz éve Lengyel Ildikóhoz jár. Zenei érdeklődése leginkább a jazz felé irányult, így került közelebbi kapcsolatba a műfajhoz a világhírű jazz zongorista, Garay Attila tanítása által.

 

A média reflektorfényébe legelőször a TV2 "Kifutó" című műsorában lépett 1999-ben. Ebben az évben Makai Zoltán zeneszerzővel együttest alakítottak. Bár sikeres együttműködés volt, dalait előszeretettel játszotta a rádió, videó klipjüket a televízió, mégis visszatért régi szerelméhez, a jazz világához.

20..jpg

Számos külföldi és hazai fellépést követően 2002. februárjában felkérést kapott az akkor frissen megnyílt Cotton Clubtól, miszerint legyen a hely állandó dívája. Így Brigitta több, mint nyolc éve önálló műsorával nyűgözi le a közönséget; nemcsak hangjával, kivételes megjelenésével, hanem egyéni előadóművészi stílusával egyaránt. A hely hűen tükrözi nemcsak hangzásban, de látványban is az 1920-as, -'30-as évek Amerikájának világát.

 

2004. szeptemberében exkluzív felkérést kapott Carlo Giustitól, Sophia Loren titkárától, hogy egyetlen magyar előadóként szerepeljen ifj. Carlo Ponti, karmester és Mészáros Andrea, hegedűművész esküvőjén. A Magyar Tudományos Akadémián tartott rangos esemény által épült be a neve a köztudatba, és rövid időn belül a média szárnyra kapta. A világsztárokból álló vendégsereget Brigitta elbűvölte és a siker nem maradt el, nem várt érdeklődést váltott ki nemzetközi szinten is.

brigi-4.jpg

Hazánkban 2005. elején jelent meg első videó klipje, mely a legismertebb magyar könnyűzenei csatorna játszási listáján hetekig toplistás helyen szerepelt. Ez év őszén második klipje még feljebb kúszott ezen a listán, sőt a dal remix változata a fiatalok által közkedvelt rádióadón rövid időn belül kedvenccé vált.

 

Brigitta ötletéből valósult meg a "Békedal", melyhez számos híres hazai előadóművész is csatlakozott úgy, mint Delhusa Gjon, Takáts Tamás, Szigeti Ferenc, Kis Zoltán, Szikora Róbert, Zalatnay Sarolta. Az művészek a világban eluralkodott terrorcselekmények elleni tiltakozásuknak adtak hangot a produkcióval és közös erővel, a zene hatalmával próbáltak gátat vetni az erőszaknak.

 

"Kis meglepetés" címmel 2006. február 13-án jelent meg első önálló albuma.

 

A hazánkba látogató Depeche Mode tagjai számára 2006. március 8-án exkluzív, (majd 2010. februárjában is) zártkörű előadói estet tartott leplezetlen, zajos sikerrel, míg 2006. szeptemberében exkluzív felkérést kapott Mihail Gorbacsov 75. születsnapján tartandó ünnepségen való fellépésre.

gorbacsov2.jpg

Új maxival és videoklippel jelentkezett 2008-ban. A dal címe: „Bizalom” (Bon Bon - Szabó Ági). A dal érdekessége, hogy nem csak szerzője, hanem zenei producere is Szolnoki Péter, aki nemcsak a vokálban, hanem a videoklipben is fellelhető.

 

Új zenés, táncos show-műsora 2009. februárjában került bemutatásra színpadi elemekkel, hét fős tánckarral a '20-as, '30-as évek Amerikájának színpadi világát idézve.
Ez év tavaszán új videóklippel tűnt fel, ahol a Sugar Daddys nevű zenekarral működött közre a "Monster Gogo" című dal és videóklip erejéig.

 

2011. március 11-én Brigitta nagy álma teljesült azzal,hogy teltházas, nagysikerű koncertet adott az Uránia Nemzeti Filmszinházban egy Nagyszabású Exluziv Koncert-Show keretein belül.

 

2011 december 18.-án az új Mikroszkóp Szinpadon került bemutatásra fergeteges sikerrel Erdőhegyi Brigitta zenés-táncos show-műsora "Csak a jóból" cimmel.

 

2012 decemberében három év után új dallal és klippel jelentkezett, méghozzá egészen új, meglepő stílusban! A "Livin' In A Free World" című dalt Pély Barna írta, és ezúttal - Brigi eddigi stílusától eltérően - a jazz és swing helyett egy nagyon mai, modern, dögös, vérbeli nemzetközi popdal született angol nyelven.

 

A felvételhez készült videoklip sem kevésbé meghökkentő: amellett, hogy a kétszeres magyar bajnok autóversenyző, Nagy Norbert szerepel benne, a rajongók végre láthatják az énekesnő vadabb, kevésbé visszafogott énjét, amellyel Brigi videója a lendület, a szenvedély és a dinamizmus elegyét, egy új életérzést mutat be…

  

 

  

 

Menüpontok

Cikkek

Jótékonyság

2014.05.08

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Erdőhegyi Brigitta | Hozzászólások: 0

Hobbik

2014.05.01

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Erdőhegyi Brigitta | Hozzászólások: 0

Kisebb célokért...

2014.04.17

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Erdőhegyi Brigitta | Hozzászólások: 0

Brigitta nagykövet lett!

2013.07.20

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Erdőhegyi Brigitta | Hozzászólások: 0

Otthon-nézőben

2013.04.25

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Erdőhegyi Brigitta | Hozzászólások: 0

Hal a tortán

2013.04.08

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Erdőhegyi Brigitta | Hozzászólások: 0

Mackógyűjtemény

2013.04.07

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Erdőhegyi Brigitta | Hozzászólások: 0

Albumok

2013.04.06

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Erdőhegyi Brigitta | Hozzászólások: 0

Adatlap

2013.04.05