Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új album - hamarosan!

2013.04.03

 

Sokunk kedvence, a Budapest Bár ismét új albumot ad ki. Ezúttal Fényes Szabolcs műveit dolgozták át saját hangulatukra. Így született meg a "Szerdán tavasz lesz" című új korong, melyet országos turné is követ.

 

Miközben március 26. és április 7. között a Budapest Bár tíz koncertet ad Brazíliában (!), itthon megjelenik új albumuk, a „Szerdán tavasz lesz”. A Dél-Amerikai turné után New Yorkban is három koncertet adnak, majd a hazatérés után nyakukba veszik az országot, hogy itthon is bemutassák az új lemezt.

 

A zenekar Sao Paulo állam színházaiba kapott meghívást. A négytagú Budapest Bár zenekaron kívül az énekesek közül Ferenczi György, Németh Juci, Frenk és Lovasi András is elutazott. A zenekar Frenkkel és Németh Jucival tovább utazik New York-ba, ahol társul hozzájuk az osztrák Tania Saedi is az ottani három koncertre, melyből az elsőre már minden jegy elkelt!

 

Tavaly ősszel az Óbudai Társaskör felkérésére a Budapest Bár összeállította első olyan tematikus műsorát, amely Fényes Szabolcs zeneszerző munkáját dolgozta fel, „Budapest Báros” megfogalmazásban. Fényes Szabolcs az egyik legsokoldalúbb magyar zeneszerző volt, akinek slágerei generációkon keresztül fennmaradtak.

budapestbar-300x300.png

Két és fél évtizeddel  Fényes Szabolcs halála után nincs nap, hogy dalai ne csendüljenek fel valamelyik rádióban, televízióban, így az újabb generációk is ismerik munkáját, még ha nem is azonosítják nevével. Ebből a kezdeményezésből született meg a Budapest Bár legújabb lemeze, melyen a zenekar mellett Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori és Keleti András is közreműködik. A lemezen tizennégy dal szerepel, olyan klasszikusokkal, mint a "Szeretni bolondulásig", a "Haccacáré" vagy a "Rejtély", melyeket senkinek sem kell bemutatni. Amolyan instrumentális csemegeként - tizenötödikként - Farkas Róbert és Farkas Mihály közös szerzeménye is helyet kapott, amely a zenekar tisztelgése Fényes Szabolcs előtt.

 

Jó hír: április 10-én, a Nők Lapja exkluzív mellékleteként igazán jutányos áron (újsággal együtt 899 Ft) jelenik meg az új CD! A korong két héten át, korlátozott számban lesz kapható az újságárusoknál. Aztán már csak a koncerteken vásárolható meg...

 

A zenekar április végétől az egész országban népszerűsíti az új korongot. A Fényes Szabolcs-turnét április 29-én Hévízen, május 2-án Budapesten az Óbudai Társaskörben, május 8-ám Zalaegerszegen, május 10-én Gyöngyösön, május 12-én ismét Budapesten, Kőbányán; majd május 14-én Dunaújvárosban, május 16-án Sopronban, végül pedig május 23-án Miskolcon hallgathatjuk meg. A klasszikus tavaszindító koncertet ezúttal is az A38 hajón, április 24-én tartják.

 

Forrás: kultography.hu / budapestbar.hu / Bán Balázs

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.