Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Születésnapi könyv

2012.11.15

 

"Örömzene" címmel könyv jelent meg az idén ötödik születésnapját ünneplő Budapest Bárról.

 

"Örömzene" címmel könyv jelent meg az idén ötödik születésnapját ünneplő Budapest Bárról a Cartaphilus Kiadó gondozásában, a riportkönyv szerzője Vajay Zsófia és Bombera Krisztina, a kötetben a Budapest Bár tagjai, illetve legközelebbi munkatársaik idézik fel az elmúlt öt esztendőt.

borito.jpg

A Budapest Bár 2007 nyarán egy VIII. kerületi bérház 3. emeleti lakásában alakult a korábban a Kistehén Tánczenekarból és a Romano Dromból ismert Farkas Róbert hegedűs kezdeményezésére. A zenész magyar alternatív zenekarok énekeseit hívta el, akiket arra kért, hogy a század első évtizedeiben kávéházakban, bárokban, elegáns mulatókban és régi filmekben elhangzott slágereket énekeljék el cigányzenészekből álló zenekara kíséretével.

 

A Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Kiss Tibor, Lovasi András és Szűcs Krisztián énekesek, valamint Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (tangóharmonika), Farkas Richárd (nagybőgő) és Kisvári Ferenc (dob, ütőhangszerek) alkotta Budapest Bár azóta a hazai zenei élet egyik legsikeresebb és legnépszerűbb formációjává vált.

 

A több tízezer eladott lemez mellett mintegy száz színházi előadás, országos és külföldi koncertturnék követték egymást, idén a csapat a londoni nyári olimpiához kapcsolódó nemzetközi fesztiválon is játszott.


A zenekar első öt évét bemutató riportkönyvben a szereplők huszonöt fejezetben mesélik el a közös zenélés élményeit, az új hangzás, a lemezek, koncertek, színházi előadások születését, a dalok történetét. A kiadványt csaknem négyszáz fotó illusztrálja, többségük ebben a könyvben látható először. A kötet végén található webcímről hamarosan a Budapest Bár öt új dala lesz letölthető.


A könyv megjelenéséhez kapcsolódik, hogy a VI. kerületi Lovag utcában néhány napja megnyílt egy igazi Budapest Bár, amely az egykori pesti éjszakák fénykorát idézi. November 21-én itt tart a zenekar könyvbemutató koncertet valamennyi jelenlegi tag közreműködésével. A Budapest Bár december 30-án a Művészetek Palotájában dupla koncerttel zárja jubileumi évét, az esten vendégként Melanie Pain, a francia Nouvelle Vague énekesnője is fellép.

 

Forrás: MTI

 

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.