Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Zeneolimpiára" utaznak

2012.06.14

 

Az idén 5 éves Budapest Bár képviseli hazánkat most nyáron, a londoni Olimpiai Játékokhoz kapcsolódó óriási zenei eseményen, a BT River of Music-on - a Zenefolyamon -, amelyet a város Temze-parti történelmi nevezetességeinél felállított színpadokon rendeznek meg.

 

A rendezvényt az olimpia megnyitóját megelőző hétvégén, július 21-én és 22-én tartják.

 

A kétnapos ingyenes zenei seregszemlén az olimpiai és a paralimpiai játékokon résztvevő valamennyi ország képviselteti magát. Magyarországról az idén ötéves Budapest Bár zenekar kapott lehetőséget arra, hogy fellépjen.

bt_river_of_music-1-200-200-100-crop.jpg

A BT River of Music az egyik legnagyobb zenei esemény, amelyet valaha rendeztek Londonban. A kulturális kezdeményezés a város lakóinak, továbbá turisták millióinak ad lehetőséget arra, hogy belepillantsanak a világ kortárs zenei palettájába.

  

Ázsia, Amerika, Afrika és Óceánia mellett Európa két színpadon is helyet kapott; a Budapest Bár a Trafalgar téren fogja szórakoztatni az érdeklődőket. A produkcióhoz tizenkét európai ország zenészei csatlakoznak, velük együttműködve létrehoznak egy nemzetközi Budapest Bárt. A főként Kelet- és Közép-Európát képviselő országok zenészeit a Budapest Bár vezetője, Farkas Róbert választja ki a fesztivált szervező Serious ügynökséggel együtt. Az előadás felépítését és hangszerelését is a hegedűs-gitáros végzi el, a zenekart további tagja lesz Londonban Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), valamint Behumi Dóri (ének).

 

(mti)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.